آخرین آیه نوشت
? نکاتی از جزء 30:
1⃣ بهترین معادل برای” متقی” عبارتِ “خود مهار” است. متقی کسی است که بر نفس خود مسلط باشد. (نباء 31)
2⃣ پاک شدن و طهارت نفس در دستِ خود انسان است و تا شخص خود اراده بر تطهیر نفس خود نکند، عوامل بیرونی بر او مؤثر نخواهند شد. پس از تزکیه، هدایت است. هدایت واقعی در صورتی حاصل می شود که انسان قبلا خود را از آلودگی گناهان بزرگ پاک کرده یا بر آن تصمیم گرفته باشد.( نازعات 25)
3⃣ در آخرت رابطه ها بر مبنای شرایط باطنی و روحی اشخاص است؛ لذا زوجیت و قرین هم شدن فقط بر اساس هم سنخی روحی، هم عقیده بودن و هم عمل بودن است.(تکویر 7)
4⃣ در روز قیامت هیچ آزار و عذابی برای انسان تلخ تر از این نیست که خدایِ محبوب از او روی بگرداند و با او حاضر به مکالمه نباشد.( مطففین 15)
5⃣ خداوند می فرماید: ما کسی را بر کاری اجبار نمی کنیم و فقط راه را نشان می دهیم و رفتن راه و انتخاب مقصد با مردم است.( لیل 12)
6⃣ سفارش این آیه: بازگو کردنِ نعمت با زبانِ شکر و اظهار نعمت با عمل، به این ترتیب که انسان از آنچه دارد انفاق و بخشش کند.( ضحی 11)
7⃣ با هر سختی دو آسانی است. (انشراح 5)
8⃣ قرآن از کسانی که نماز می خوانند و به فکر انفاق نیستند و یتیم را از خود می رانند تنفر دارد. (ماعون 4)
9⃣ وسواس جمع وسوسه یعنی صدای آهسته است؛ از این رو خطورات ذهنی و فکرهای نامطلوبی را که در دل انسان پیدا میشود وسوسه گفته اند.(ناس 4)
? در سوره فلق بیشترین تکیه روی سلامتِ تنِ انسان و زندگی اوست، ولی در سوره ناس، تکیه روی سلامت دین و ایمان از وسوسه های درونی و بیرونی است. زیان هایی که در سوره فلق ذکر شده، انسان در مقابل آنها مسئول نیست؛ زیرا آنها عوامل خارجی و بیرون از تصمیم و اراده اوست ولکن آدمی در مقابل هجوم افکار باطل و القای افکار زشت و انگیزه های گناه مسئول است. (ناس 6)
صدق الله العلی العظیم و صدق رسوله الکریم و الحمدلله رب العالمین. ?