مناسبتها -وفات حضرت سکینه ئسلام الله علیها
حضرت سکینه سلام الله علیها
حضرت سكينه، دختر ابى عبدالله الحسين (ع) و حضرت رباب است. نام اصلى وى، آمنه يا اميمه بود و مادرش رباب او را به سكينه ملقّب ساخت.( منتهى الآمال، ج 1، ص 462 و وفيات الأعيان، ج1، ص 379)اين بانوى شريف علوى در دامن مهرانگيز پدر ارجمندش حضرت امام حسين (ع)و مادر گرانمايهاش حضرت رباب (س)و عمه بزرگوارش حضرت زينب كبرى(س)پرورش يافت و از راهنمايى و تربيت ناب برادرش حضرت على بن الحسين(ع)، معروف به زين العابدين در ايّام امامت آن بزرگوار، بهرههاى وافر يافت.وى از زنان خردمند و داناى عصر خويش بود. علاوه بر بهرهمندى كامل از حُسن جمال، از فضايل معنوى مانند تعّبد، تديّن و تقواى الهى برخوردار بود و در زمينه شعر، سخنورى و فصاحت بيان از ممتازان عصر و خانه وى، هميشه مجمع ادبا، شُعرا و سخن سرايان عرب بود.( اعلام النّساء، ج 2،ص 202)
درباره تاريخ تولدش، اطلاع دقيقى در دست نيست. امّا وى در واقعه عاشورا، دخترى رشيد و بالغ بود. برخى از مورخان، وى را در واقعه كربلا، بين ده تا سيزده ساله خواندهاند. بنابراين تولدش بايد ميان سالهاى 47 تا50 قمرى باشد. او در مدينه و در اواخر عصر امامت حضرت امام حسن مجتبى (ع)ديده به جهان گشود.( شام، سرزمين خاطرهها، ص 104 )
سكينه در كربلا حاضر بود و به همراه اسيران به شام رفت و بعد به مدينه برگشت و در مدينه وفات يافت (منتهي الامال، ج 1، ص 854 - سفينه البحار، ج 1، ص 638، ماده سكن - منتخب التواريخ، محمد هاشم خراساني، ص 244).
امام حسين (ع) به تمامى فرزندانش، از جمله سكينه، عشق و علاقه داشت و آنان را به خاطر برخوردارى از فضايل و كمالات نفسانى، بسيار دوست مىداشت. روايت شده كه آن حضرت درباره سكينه و مادرش رباب و خانهاى كه آن دو در آن زندگى مىكردند شعرى عاطفى سرود كه ترجمهاش چنين است : به جانت سوگند ! من به راستى خانهاى كه سكينه و مادرش رباب در آن باشند، دوست دارم. من آن دو را دوست دارم و براى آنان دارايىام را نثار مىكنم و هيچ ملامتگرى نمىتواند مرا در اين كار سرزنش كند.( منتهى الآمال، ج 1، ص 463)
صفحات: 1· 2