#چکیده مقالات
?چکیده مقاله
چکیده ی یک مقاله، نسخه فشرده ی یک مقاله است که آن را با حداقل کلمات ممکن معرفی می کند. چکیده ها عمدتاً به دو صورت می باشند:
? تمام نما
? راهنما
نوع معمول در مجلات، چکیده ی تمام نماست که کامل تر و دقیق تر است. چکیده با دیگر انواع نوشتار تفاوت دارد و نوشتن یک چکیده ی خوب مستلزم آموزش و تمرین است.
برای نویسنده ای که مقاله ای را می نگارد، نوشتن چکیده ای برای آن مقاله، به نظر کاری ساده و پیش پا افتاده می نماید. متأسفانه برخی نویسندگان مقالات توجه لازم را به اهمیت چکیده نداشته، برای نوشتن آن وقت لازم را صرف نمی کنند و هنگام ارائه مقاله به مجله، صرفاً برای رفع تکلیف، چند جمله ای را بدون صرف وقت لازم به روی کاغذ می آورند؛ در حالی که چکیده یک مقاله معرف مقاله و نویسنده ی مقاله است. در دنیای امروز که با انفجار اطلاعات مواجه ایم، خواننده محقق ناچار به گزیده خوانی است و در این راه قطعاً ابتدا چکیده را می خواند و سپس تصمیم می گیرد اصل مقاله را بخواند یا نخواند؛ لذا لازم است نویسنده توجه کافی به نوشتن چکیده مبذول دارد و در صورت نیاز، برای این کار آموزش ببیند و به تمرین بپردازد زیرا که چکیده نویسی با نگارش معمولی فرق دارد و مستلزم آموزش و یادگیری است.
چکیده، خلاصه جامعی از محتوای یک گزارش پژوهشی است که همه مراحل و اجرای اصلی پژوهش را در خود دارد. هدف ها، پرسش ها، روش ها، یافته ها و نتایج پژوهش، به اختصار، در چکیده آورده می شود. در متن چکیده باید از ذکر هرگونه توضیح اضافی خودداری شود. مطالب چکیده باید فقط به صورت گزارش (بدون ارزشیابی و نقد) از زبان خود پژوهشگر (نه نقل قول) به صورت فعل ماضی تهیه شود.
چکیده در حقیقت بخشی کامل، جامع و مستقل از اصل گزارش در نظر گرفته می شود و نباید پیش از انجام گزارش، پژوهش تهیه شود. طول چکیده برای مقاله، بستگی به روش های خاص هر مجله دارد و معمولاً بین صد تا 150 کلمه پیشنهاد شده است.
? نکات ضروری در چکیده نویسی:
✍ همواره سعی کنید چکیده اخرین قسمتی از مقاله شما باشد که آن را می نویسید؛ اینگونه با دید بهتری می توانید به نوشتن چکیده بپردازید.
✍ در نوشتن چکیده وقت لازم و کافی صرف کنید چرا که سردبیران و داوران مجلات بعد از عنوان ابتدا چکیده مقاله شما را مطالعه می کنند و چکیده ضعیف و نامرتبط می تواند دلیل اصلی رد مقاله شما و عدم ارسال آن به مرحله داوری باشد.
#نگارش_مقاله_ISI